BringArt Kerékpárvázfestő Műhely

A BringArt Kerékpárvázfestő Műhely célja használt kerékpárok felújítása és azok adományként való továbbjuttatása szoros együttműködésben a Novus Művészeti Iskolákkal. A műhely vezetői között öregdiákok és lelkes külsősök egyaránt vannak. A Novus Gimnázium diákjai önkéntesen, előzetes egyeztetés alapján vehetnek részt a munkában, mely művészi és társadalmi szolidaritásra nevel: a kétnapos workshop során megismerkednek a vázakra festendő, különböző népek kultúrájából merített motívumkinccsel; elsajátítják a szükséges festőtechnikákat; képet kapnak a környezetbarát városi közlekedésről; részt vesznek az adományozottak kiválasztásában és megismerik az önkéntes munka fontosságát. A workshop a Fiatalok Lendületben Program támogatásával jön létre.

2011. február 1., kedd

kezdetek - hivatalosan is

Január végén konkrét ügyeken mítingelünk: honnan, hogyan és mikor szerezzük be a vázakat, alkatrészeket? A Bringakonyhától kapunk kölcsön tíz vázat, amit majd a közös összeszerelés után együtt adunk át. További ötletek körvonalazódnak használt vázak, alkatrészek, egész biciklik beszerzéséről.

Szeretnénk egy tandemet – a Vakok Intézetében használnak tandemet: egy látó és egy nem látó ülnek rajta együtt, a tekerést és a kormányzást is legjobb tudásuk szerint osztva meg.

Dorka és Ádám voltak a könyvtárban, végignéztek számos távol-keleti, közel-afrikai és egyéb albumot, gyönyörű motívumokat keresve. A tervek szerint az iszlám, indonéz, fekete-afrikai, japán kultúrkör népi motívumaiból merítünk majd a vázak festésekor.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése