BringArt Kerékpárvázfestő Műhely

A BringArt Kerékpárvázfestő Műhely célja használt kerékpárok felújítása és azok adományként való továbbjuttatása szoros együttműködésben a Novus Művészeti Iskolákkal. A műhely vezetői között öregdiákok és lelkes külsősök egyaránt vannak. A Novus Gimnázium diákjai önkéntesen, előzetes egyeztetés alapján vehetnek részt a munkában, mely művészi és társadalmi szolidaritásra nevel: a kétnapos workshop során megismerkednek a vázakra festendő, különböző népek kultúrájából merített motívumkinccsel; elsajátítják a szükséges festőtechnikákat; képet kapnak a környezetbarát városi közlekedésről; részt vesznek az adományozottak kiválasztásában és megismerik az önkéntes munka fontosságát. A workshop a Fiatalok Lendületben Program támogatásával jön létre.

2010. július 10., szombat

kezet fogtunk

Kedden kezet fogtunk a Kertemben. A Kertem a Városliget innenső csücskében van, a NagyNovus mellett. A kerítésen átnézdegélve saccolgatjuk, hol is lesz a műhely: számos nagyablakos, nem használt terme van, csak ki kell suvickolni a pókhálókat a sarokból.

A találkozóra hat tagunk közül négyen tudnak eljönni, s jelen van még Jónás, kültanácsosunk. A résztvevők kezet fognak, tulajdonképpen nemigen jönnek zavarba, holott alig-alig ismerik egymást. Igaz, hallomásból már… régi barátságainkat és coachunk emberismeretét bőven dicsérjük ezért. Szikrázó napban kezdjük a megbeszélést, s mire lezuhan a vihar, már végigrágtuk, komolyan vagy egymást túlkiabálva, könnyes nevetésbe huppanó újabb és újabb ötletek fölbukkanása közepette a projekt menetét. A tervet megvalósíthatónak ítéljük, magunkat lelkesnek. B-terv egyszerűen nincs.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése